VEDRAN VUKOJA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vedran Vukoja

Rođen je 1982. godine u Zagrebu gdje je i živio sve do 2010. godine kada se seli u Rijeku gdje trenutačno živi i radi. Po struci je profesor filozofije i religijskih znanosti i završava poslijediplomski stručni studij Upravljanja poslovnim uspjehom pri Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Rijeci. Član je fotokluba Rijeka.
Fotografijom se započeo baviti u osnovnoj školi, a od 2004. godine naovamo sve više fotografira jer osjeća i sve veću potrebu za kreativnim fotografskim radom. Usprkos činjenici da mu se specijalni afiniteti, sasvim uobičajeno, s vremenom mijenjaju i nevezano uz žanrovsku diviziju fotografije, uvijek voli fotografirati čovjeka.
Natjecateljski nastrojen i sa željom da doprinese zajednici započinje izlagati svoje fotografije. U 2011. godini pobjeđuje na dpreview foto izazovu Evil portrait. U 2012. godini izlaže svoje fotografije na međunarodnim, nacionalnim i klupskim skupnim izložbama: u Bakarcu na Izložbi likovnih amatera u sklopu proslave Petrove; u Rijeci na međunarodnom fotografskom natječaju Suživot/Sožitje/Coesistenza, gdje dobiva diplomu za izvrsnost; izložbi športske fotografije Odlučujući trenutak 2012 gdje osvaja treću nagradu; izložbi Rijeka sada i ovdje; na godišnjoj izložbi fotokluba Rijeka Inwentura 2012 gdje dobiva pohvalu. U 2013. godini izlaže u Vukovaru na izložbi Riječka priča te osvaja treću nagradu na natječaju Foto si teć u sklopu manifestacije Homo si teć.

01_Vedran Vukoja_Kosarkasi na Korzu_2012 02_Vedran Vukoja_I u istom i u suprotnom smjeru_2012 03_Vedran Vukoja_Pokazni trening HNK Rijeka_2013 04_Vedran Vukoja_Grad Krk_2013

 

Komentari su zatvoreni.