ZDENKO VUKELIĆ

ZDENKOZdenko Vukelić

Rođen u Senju 7. rujna 1958. godine gdje završava osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje. Njegova ljubav prema likovnoj umjetnosti i fotografiji datira iz osnovnoškolskih dana pa je stoga vođen tim afinitetom i upisao studij povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu.
Prvi fotoaparat Yashicu dobio je kao četrnaestogodišnjak i otad do danas traje fascinacija tim tehnološkim čudom .
Po završenom studiju povijesti i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru, stekavši zvanje diplomiranog historičara i historičara umjetnosti (profesor povijesti i povijesti umjetnosti), zaposlio se kao arhivist u Državnom arhivu u Rijeci, a zatim u školi kao profesor povijesti te danas radi u Medicinskoj školi u Rijeci.
Nakon dugog razdoblja mirovanja vođen kreativnom intuicijom upisao je školu fotografije pri Fotoklubu Rijeka, čiji je ujedno i član, mada ni prije nije bio fotografski neuk. Intenzivno započinje fotografirati unatrag svega šest godina te u tom kratkom razdoblju motoviran pojavnošću koja ga okružuje, uživa u svjetlosnim slikopisima.
Dosad je ostvario tri samostalne izložbe i sudjelovao na brojnim međunarodnim izložbama i nacionalnim salonima, kao i fotografskim portalima i časopisima gdje je dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Djelujući kontiniurano, stekao je uvjete za stjecanje AFIAP titule koja mu je dodijeljena u lipnju 2013. godine, na što je izuzetno ponosan.

1.Zdenko Vukelic-U potrazi za odgovorom.jpg OLYMPUS DIGITAL CAMERA 3.Zdenko Vukelic- U armižu.jpg 6_Zdenko_Vukelic_Pun kufer samog sebe

 

 

 

Komentari su zatvoreni.