URBANA FOTOLOGIJA

NASLOVNA  URBANA FOTOLOGIJA100

Rijeka, 18. 6. 2015.

URBANA FOTOLOGIJA – obrazloženje pojma
urbanìzam /G –zma/ – znanstvena disciplina i djelatnost uređivanja gradova i planiranja njihova razvoja; gradogradnja,
ȕrbān prid. /odr. –ī/ – gradski, koji sadrži svojstvo kulturnog, socijaliziranog i organiziranog života grada
foto – grč. phȏs -/G phōtós/: svjetlo – kao prvi dio riječi znači fotografski [fotoaparat]
logija – /grč. logos slovo, pojam, razlog, odnos, učenje/ završna riječ u složenicama, znači: znanje, naučavanje, znanost,npr. biologija, psihologija, sociologija, filologija itd.
Dakle, naziv urbana fotologija skovali smo, izmislili smo sinoć /17. 6. 2015./ na sastanku i razgovoru s mladima, označava naše fotografske akcije propitivanja i učenja vlastitog grada fotografskom slikom.

ovdje je prijavnica

URBANA FOTOLOGIJA
Dva tjedna fotografije u Galeriji Principij
Sekcija mladih Fotokluba Rijeka pokreće prvo izdanje Urbane fotologije s osnovnim ciljem oplemenjivanja slobodnog vremena mladih i otvaranje novih ili učvršćivanje već uspostavljenih komunikacijskih kanala njih i njihovog grada. Fotografske radionice u Galeriji Principij namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola koji su uspješno završili razred i ne znaju što će sa sobom dok čekaju podjelu svjedodžbi. Dođi i upoznaj druge mlade i zajedno s njima i s aparatom u ruci kreni u osvajanje nepoznatog. Napravite fotoekspediciju i istražujte svoj grad, pronalazite nepoznate kutke i zakutke, kantune i kantuniće svoga grada, fotografirajte ih i njima svjedočite ljepotu „Grada koji teče“. Dokazujte da jest ovo grad „Europska prijestolnica kulture“. Odlijepi se od fotelje iz dnevnog boravka ili stolice i računala zamijeni ih urbanom fotologijom. Budi dio tima mladih istraživača koji fotografirajući „lice grada“ otkrivaju „dušu“ svog grada. Jedino tako upoznati i sjedinjeni, čovjek i grad, imaju budućnost
Krećemo u subotu, 20. 6. 2015. u 10 sati u Galeriji Principij, Pod voltun 4
Borislav Božić

Komentari su zatvoreni.