FOTOGRAFKINJE 2014.

Rijeka, 2. veljače 2014.

FOTOGRAFSKI NATJEČAJ
FOTOGRAFKINJE 2014.

Petu godinu zaredom organiziramo izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Ovaj natječaj zamišljen je tako da na njemu mogu sudjelovati samo žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Sve autorice su dobrodošle. Tema je slobodna zato što nam je cilj da do izražaja dođe autorica i njen doživljaj svijeta koji je određuje kao ženu.
Izložba će biti postavljena u našoj galeriji Principij koja se nalazi unutar novouređenog Arheološkog parka u Rijeci. Odlučili smo se na otvorenje izložbe na sam dan 8. marta – da naglasimo simboliku datuma, a i zato što je to dan vikenda i veća je mogućnost autoricama iz cijele Hrvatske da dođu u Rijeku na otvorenje svoje izložbe. Ovo je i prigoda da se nakon otvorenja izložbe obiđe novouređeni Arheološki park, prošeta Molo longom, upozna Trsat, ode do Opatije… Ovogodišnji Osmi mart može biti jedinstven i poseban.
Poštovane autorice, animirajte svoje prijateljice, susjede, kolegice s posla, poznanice da sudjeluju na „fotografskom prazniku žene“.

TEKST KOJI SLIJEDI NAMIJENJEN JE MUŠKARCIMA

Poštovani autori, ova izložba nije za vaše sudjelovanje, ali je prilika da napravite dobro djelo. Posudite svoju opremu supruzi, djevojci, simpatiji da snima i platite joj kotizaciju za sudjelovanje na izložbi. Ovo je prigoda da je, uz dar koji joj kupite svake godine, darujete i ovim jedinstvenim originalnim poklonom. Pa ako se još organizirate da je dovedete u Rijeku na otvorenje njene izložbe, tad ćete učinit „najbolje djelo u životu“ jer će vaša supruga, djevojka, simpatija bolje shvatiti čime se vi to bavite i, što je još važnije, imat će više razumijevanja za to što toliko provodite vremena s fotoaparatom a ne s njom.

Sretno sudjelovanje svima!

Predsjednik Fotokluba Rijeka:
Borislav Božić, prof.

PRAVILA

• Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve fotografkinje – bez obzira jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom.

• Sudionice FOTOGRAFKINJA 2013. plaćaju kotizaciju 40 kn, a članice Fotokluba Rijeka 20 kn.
Ovo smanjenje kotizacije naša je mala gesta, znak isprike svim prošlogodišnjim sudionicama zato što smo kasnili s vraćanjem fotografija s te izložbe.
Sudionice koje prvi put sudjeluju na natječaju plaćaju 60 kn.
Uplata se vrši na žiroračun Kluba: Erste banka 2402006-1100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati FOTOGRAFKINJE 2014, u rubriku Model treba upisati 00, a u Pozivu na broj upisati svoj OIB).

• Autorice, sudionice natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
• Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
• Tema je slobodna. Svaka fotografkinja predstavlja svoju stvaralačku osobnost.
• Poželjno je da se prilože fotografije koje još nisu izlagane u Rijeci.
• Prijavljuje se najviše šest ( 6 ) fotografija.
• Autorica popunjavanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.
• Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail fotoklubri@gmail.com isključivo u .jpg /.jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 5 MB.
• Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu i kopiju uplate, kotizacije te životopis.
Krajnji rok prijema fotografija je subota, 1. ožujka 2014. na e-mail: fotoklubri@gmail.com
• Fotografije možete poslati i na CD-u, DVD-u i USB-u na adresu:

Fotoklub Rijeka
Pod voltun 4
51000 Rijeka
PP 63

ODABRANE FOTOGRAFIJE ORGANIZATOR ĆE O SVOM TROŠKU IZRADITI I OPREMITI ZA IZLAGANJE.

• Otvorenje izložbe je u subotu, 8. ožujka 2014. u 12 sati u Rijeci, Galerija Principij, Pod voltun 4.
• Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti.
• Fotoklub Rijeka će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, te tri ravnopravne diplome i tri pohvale po odluci selektorice.
• Organizator će izdati katalog u digitalnom obliku koji će biti dostupan na mrežnim stranicama: www.photori.org
• Dodatne informacije možete dobiti na mob.: 095 913 17 69 ; fotoklubri@gmail.com

Komentari su zatvoreni.