3. RJEČINA PHOTO TOUR

FOTO IZLET RJEČINA

23. ožijak 2014., radionica pejzažne fotografije

Treći fotoizlet Riječinom obuhvaća dionicu Lukeži – Valići. Polazak je sa parkirališta groblja Jelenje koje se nalazi na samom ulazu u Jelenje.
Kroz Lukeže spuštamo se na Rječinu i prolazimo kroz zaselak Drastin nakon čega put bijelom cestom (makadamom) ide uz tok Rječine do jezera Valići.
Jezero valići akumulacijsko je jezero HE Rijeka čiju smo branu posjetili tijekom prethodno izleta i izgrađeno je dijelom na potopljenom većem djelu sela Valići.
Nakon obilaska djela jezera Valići vračamo se nazad istom dionicom, ali ovaj put doživljavajući Rječinu u suprotnom smjeru od dolaznog.
Za razliku od prethodnih izleta ovaj put susresti ćemo se sa naseljima koja egzistiraju uz samu Rječinu te ćemo na taj način dobiti širu sliku o samoj Rječini i njenom utjecaju na stanovništvo uz nju.
Tijekom izleta vrijede pravila i preporuke kao i za prethodne uz dodatnu preporuku da se ponesu gumene čizme za fotografiranje na obalama jezera jer je moguće da sam rub jezera bude vrlo blatnjav.
Dužina dionice je otprilike 3 kilometra u jednom smjeru te se pretpostavlja da će prvi dio puta trajati oko 1,5 sati, obilazak djela jezera 1 sat i povratak ponovno 1,5 sati, sve ukupno 4 sata.
Put prolazi asfaltnim i makadamskim cestama uz nekoliko strmih uspinjanja i spuštanja te je umjereno fizički zahtjevan.
Za osobe slabe fizičke spreme ili lošijeg zdravstvenog stanja moguće je dolazak vozilom do Drastina čime se dionica smanjuje na više od pola.
Polazak se planira u 9.00 uz mogućnost ranije neobavezne kave u Dražicama.

Ovako je to izgledalo te kišne nedjelje, 23. 3. 2014.

Komentari su zatvoreni.