ŽELJKO JURČIĆ

Zeljko_Jurcić AAŽeljko Jurčić

Rođen je u Rijeci gdje se školuje za zanimanje kemijskog tehničara i u struci radi u INA-i . Fotografija je postala važan dio njegovog života zadnjih nekoliko godina, ali interes za nju seže u rano djetinjstvo kad se još kao znatiželjno dijete igrao očevim fotoaparatom. Prvi susret s fotografijom je u stvari u fotosekciji Osnovne škole „Čavle“ . Kao učenik je prošao osnovna znanja kemijske obrade fotografije i upoznaje „ozbiljnije“, u to doba vrlo popularne aparate kao što su Zorki, Zenit i Lubitel.
Ozbiljan ulazak u svijet fotografije događa se kupovinom digitalnog aparata 2008. godine. Istražujući novu digitalnu tehnologiju i prisjećajući se ranih učeničkih fotografskih iskustava, snažno ulazi u svijet kreativne fotografije. Najčešće teme njegovih fotografija su arhitektura i otvoreni ambijenti. Godine 2010. upisuje se u Fotoklub Rijeka i paraleno istražuje kreativne aspekte digitalne i analogne fotografije. U Fotoklubu je voditelj Sekcije ljubitelja analogne fotografije. Do sada je fotografije objavljivao na: ArtLimited, deviantART, 1x.com, OneEyeland te Flickru. Sudjelovao na izložbama: „Inwentura“ Fotokluba Rijeka /od 2010. pa nadalje/, Čakovec 2011, „Rijeka noću“, i „Grad i voda“ 2011, „Aktualna riječka fotografija“ 2012, Grobnišćina kroz oko objektiva 2012, „Treći element“ 2012. i Zagreb salon 2013.

Zeljko-Jurcic---prema-svjetlu Zeljko-Jurcic---Torpedo-in Zeljko-Jurcic---Torpedo Zeljko-Jurcic---prazno Zeljko-Jurcic---okvirno

 

Komentari su zatvoreni.