IVICA RAJČIĆ

ID AIvica Rajčić

Rođen je 1976. u Rijeci. Nakon osnovnoškolskog obrazovanja završio je za zanimanje kemijskog tehničara i također je zaposlen u INA-i. Fotografiju kao medij i kreativno područje otkriva kupovinom digitalnog aparata 2005. godine. Proučava aparat, istražuje učinke, čita i tako se sam educira pa često ističe da je u fotografiji samouk. Kad je savladao osnovna znanja o fotografiji – točnije digitalnoj, znatiželja ga je odvela u svijet analogne fotografije i sad je pomoćnik voditelju Sekcije ljubitelja analogne fotografije, Željku Jurčiću. Kroz fotografiju interpretira svoje svakodnevno okruženje, arhitekturu, industrijsku baštinu , pejzaž itd. U Fotoklub Rijeka upisuje se zajedno s prijateljem Željkom Jurčićem 2010. godine.
Do sada je sudjelovao na izložbama: „Inwentura 2010“ i „Inwentura 2011“. Tijekom 2011. godine sudjelovao je na radionici Rijeka noću, gdje osvaja priznanje za kreativne dosege u fotografiji. Na Salonu fotografije u Vinkovcima 2011. godine osvaja drugu nagradu. Fotografija su mu objavljivane u časopisu RE FOTO. Isti časopis mu je dodijelio i pohvalu za fotografiju na natječaju „Monokromatski svijet“ 2011. godine. Te godine sudjelovao je i na izložbi „Grad i voda, voda i grad“ sa dvije fotografije. U godini 2012. također mu je nekoliko fotografija objavljeno u časopisu ReFoto i sudjelovao je na izložbi „Treći element“, a 2013. osvaja drugu nagradu na natječaju „Foto si teć“.

Ivica Rajčić - Kontrolna sala - 2011 Ivica Rajčić - Inercija - 2010 Ivica Rajčić - Porinuće - 2012 Ivica Rajčić - Posao obavljen - 2012 Ivica Rajčić - Riječka filharmonija - 2012

Komentari su zatvoreni.