NOĆ MUZEJA 2016. U FOTOKLUBU RIJEKA I GALERIJI PRINCIPIJ

NOĆ MUZEJA 2016. U FOTOKLUBU RIJEKA I GALERIJI PRINCIPIJ

Petak, 29. 1. 2016. od 18 do 01 sat, Rijeka, Pod voltun 4

NASLOVNA NM 2016 1

 

Ovogodišnju Noć muzeja posvećujemo analognoj fotografiji sa sljedećim programom:

 

1. IZLOŽBA CRNO-BIJELIH FOTOGRAFIJA IZ PERIODA 50-IH GODINA
Izložbu „Velikani hrvatske fotografije 50-ih“ realiziramo u suradnji s udrugom Livingstone iz Rijeke.
Autori zastupljeni na izložbi su:
Ante i Zvonimir Brkan, Joso Špralja, Tošo Dabac, Nikola Vučemilović, Milan Pavić, Đuro Griesbach, Fernando Soprano, Alojz Orel, Andro Damjanić, Ivo Tolić, Zlata Laura Mizner, Igor Emili, Viktor Hreljanović, Abdon Smokvina i Ervin Debeuc.

Izloženi radovi nalaze se u zbirkama: MUO Zagreb, Narodni muzej Zadar, Arhiv Tošo Dabac, Muzej grada Rijeke, Fotoklub Split, Fotoklub Rijeka, te u privatnim zbirkama obitelji Orel, Vučemilović i Seferović.

Tekst o izložbi napisao je ugledni novinar i fotoreporter g. Abdulah Seferović:

POSJET STARE DAME

Fotografije hrvatskog Jadrana iz pedesetih godina prošloga stoljeća još uvijek čuvaju nedosežan šarm stare dame! Jednostavno stoga što su to slike nostalgične ljepote, slike potrage za mediteranskim identitetom i izgubljenim vremenom (koje se pretvorilo u mit), slike što otvaraju put u imaginativni život prije 60 godina. To su slike kreativnoga dijaloga s onim čega više nema, a ipak postoji.
Stilisti njihove crno-bijele elegancije slijedili su, na jednoj strani, duh globalnoga trenda legendarne svjetske izložbe Čovjekova obitelj (1955.), a na drugoj strani, ništa manje legendarne agencije Magnum, zajedno s duhom tjednika Paris Match i Life. Danas, pak, sve se to savršeno uklapa u skepsu prema „zbilji“ i „autentičnosti“, a još više u nezainteresiranost postmodernističkoga senzibiliteta za formalne odlike fotografske slike.


RADIONICA DLAN

18.00 do 22.00  svi naši posjetitelji moći će napraviti otisak svoga dlana fotografskim postupkom koristeći fotopapir i standardne kemikalije za obradu CB papira

DLANN CB


RAZVIJANJE CRNO-BIJELOG FILMA

19.30 – 20.30 sati

RAZVIJANJE FILMA1 CBIZRADA CRNO-BIJELIH FOTOGRAFIJA

Za ovu priliku cijelu Galeriju Principij pretvaramo u veliki fotolaboratorij i svi će posjetitelji imati potpuni doživljaj atmosfere izrade crno-bijele fotografije

21.00 – 23.00 sata

Laboratorij CCB


FOTOBUVLJAK

Sve što izlažemo u našoj muzejskoj zbirci imamo zahvaljujući donacijama naših sugrađana.
I ovom prigodom pozivamo sve sugrađane dobre volje da višak opreme i literature daruju Fotoklubu Rijeka kako bismo još više obogatili našu zbirku. Darovani predmeti upisuju se u Knjigu donatora, obrađuju i izlažu.

pozivnica fotoBUVLJAK

pozivnica fotoBUVLJAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari su zatvoreni.