NOĆ KNJIGE U GALERIJI PRINCIPIJ

Srijeda, 23. travnja 2014.

NOĆ KNJIGE NASLOVNA 1
PROGRAM:
18.00 sati
IZLOŽBA NASLOVA FOTOGRAFSKE LITERATURE
18.30 sati
RIJEČKI KNJIŽEVNICI:
GORAN GLUŠČIĆGoran Gluščić rođen je u Rijeci 1991. godine, ali većinu života proveo je u Nedešćini (mjestu pokraj Labina). 2010. se zbog studija vraća u Rijeku i tamo se počinje baviti pisanjem.
Objavljen je u nekoliko hrvatskih zbirki (FFK zbirka ‘Priče o zmajevima’, Sferakonska zbirka ‘Tamna, tmasta tvar’, ‘Marsonic 4’, ‘NDH 2033’, Istrakonska zbirka ‘Virus Časti’), fanzinu Eridan, Glasu Istre i na stranicama GKR i smashwords.

 


 

mandic_600x800

Davor Mandić (Pula, 1976.). PIšem i objavljujem gotovo cijeli život, iako mi tek sada, u 38. godini života, izlazi prva zbirka priča. Pod imenom “Valjalo bi me zamisliti sretnim” objavit će je Naklada Ljevak krajem travnja ove godine. Petnaest priča različite duljine, od 25 kartica pa do samo nekoliko rečenica, uglavnom pričaju priču fantastičnog neorealizma. No nije to jedino što sam objavio; osim novinarskih tekstova koje objavljujem posljednjih 15-ak godina u Glasu Istre i Novom listu, objavio sam i pjesama, priča, kritika i drugih tekstova u domaćoj periodici, kao i knjigu pjesama “Mostovi” 2009. godine u izdanju HDP-a. Nisam član nijednog društva pisaca.


Zzmiric

Zoran Žmirić (Rijeka, 1969.), član Hrvatskog društva pisaca. Autor je knjiga “Kazalište sjena”, “Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man”, “Blockbuster” i “Riječke rock himne”. S romanom “Blockbuster” finalist je VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis te finalist tportalove književne nagrade roman@tportal za najbolji roman. Dobitnik je nagrade Književno pero za najbolju knjigu godine 2010. („Blockbuster“) koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo i Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture. Prevođen na poljski i talijanski.


Zoran KrušvarZoran Krušvar rođen je 1977. u Rijeci, gdje još uvijek živi. Završio je Hotelijersko – turističku
školu, psihologiju i marketing menadžment te tako stekao tri struke kojima se u životu ne bavi.
Zaposlen službeno nije, iako ponekad radi na raznim zadacima i projektima koji se tiču kulture, a ponajviše kao novinar portala www.mojarijeka.hr
Objavio je zbirku sf/fantasy priča “Najbolji na svijetu”, dark fantasy roman “Izvršitelji nauma Gospodnjeg”, zloglasni roman za djecu “Zvijeri plišane”, eksperimentalni roman “Kamov se vraća kući”, edukativni roman za mlade “Poduzmi nešto!” i zbirku mainstream priča “Zaljubljeni duhovi”.
Dobio je više nagrada i priznanja, a preveden je i na nekoliko stranih jezika.


Udruženja studenata kroatistike „IDIOM“ te prof. Kristina Posilović s Filozofskoga fakulteta u Rijeci priređuju sljedeći program:
19.30 sati
• Rasprava na temu elektroničkog izdavaštva.
Voditelji rasprave: Iva Črnjar (moderator) i prof. Kristina Posilović (gost predavač).
20.30 sati
• Poeziju suvremenih hrvatskih autora čitaju: Dario Abram, Iva Črnjar, Mateja Fumić, Siniša Smiljanić, Petra Vodarić
21.00 sat
• Kratak književni kviz na temu riječkih pisaca.
Najuspješniji natjecatelji kviza bit će nagrađeni.

Komentari su zatvoreni.