Fotonatječaj “FOTOGRAFKINJE 2016.”

Fotonatječaj

naslovna neno 2016.

Sedmu godinu zaredom organiziramo izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Ovaj natječaj zamišljen je tako da na njemu mogu sudjelovati samo žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Sve autorice su dobrodošle. Tema je slobodna jer nam je cilj da do izražaja dođe autorica i njen doživljaj svijeta koji je određuje kao ženu.
Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij, a otvorenje je planirano u subotu, 5. 3. 2016. godine u podne. Svečanost otvorenja izložbe je dobar razlog da dođete do Rijeke i da se nakon otvorenja izložbe prošeta Molo longom, upozna Trsat, ode do Opatije…
Poštovane autorice, animirajte svoje prijateljice, susjede, kolegice s posla, poznanice da sudjeluju na „fotografskom prazniku žene“.

Sretno sudjelovanje svima!

Predsjednik Fotokluba Rijeka:
Borislav Božić, prof.

PRAVILA NATJEČAJA

• Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve fotografkinje – bez obzira jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom.

Imamo tri razine kotizacije: članice Fotokluba Rijeka plaćaju 30 kn. Autorice koje su sudjelovale na jednom od prethodnih natječaja Fotografkinja plaćaju 40 kn i sudionice koje prvi put sudjeluju na natječaju plaćaju 60 kn.
Uplata se vrši na žiroračun kluba: Erste banka IBAN HR5924020061100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati FOTOGRAFKINJE 2016, u rubriku Model treba upisati 00, a u Pozivu na broj upisati svoj OIB).

• Autorice, sudionice natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
• Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
• Tema je slobodna. Svaka fotografkinja predstavlja svoju stvaralačku osobnost.
• Poželjno je da se prilože fotografije koje još nisu izlagane u Rijeci.
• Prijavljuje se najviše šest ( 6 ) fotografija.
• Autorica popunjavanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.
• Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail fotografkinje@gmail.com u .jpg /.jpeg/ formatu, pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.

• Datoteku /fotografiju/ treba imenovati /spremiti/: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_Godina nastanka. Ovako:  1_Slavica Maric_Izlet na Dravu_2016
• Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu i kopiju uplate, kotizacije te životopis.
Krajnji rok prijema fotografija je nedjelja, 28. veljače 2016. na e-mail: fotografkinje@gmail.com


 

iva_foto A

Selektorica izložbe je Iva Prosoli

Rođena 1980. godine u Zagrebu.
Diplomirala povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje trenutno završava doktorski studij povijesti umjetnosti.
Od 2003. do 2006. radi u Muzeju za umjetnost i obrt, najprije kao vodič, zatim kao asistentica u Zbirci starije fotografije. Nakon toga godinu dana radi u Arhivu Tošo Dabac, Muzeja suvremene umjetnosti na kustoskim poslovima. Paralelno radi kao suradnica emisije o likovnim umjetnostima 1. programa Hrvatskog radija, Kretanje točke.
Od 2008. godine radi u Muzeju grada Zagreba kao kustosica i voditeljica Zbirke zagrebačkih fotoreportera te kao asistentica na kolegiju Povijest fotografije na Studiju snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2010. godine vodi kolegij pod nazivom: Fotografija i umjetnička praksa od 1960-ih do danas na diplomskom studiju fotografije istog fakulteta.
Povremeno prevodi s njemačkog jezika.
Objavljivala u časopisima: Život umjetnosti, Vijenac, Kontura i Kvartal.
Autorica je većeg broja tekstova i izložbi s područja fotografije.


ODABRANE FOTOGRAFIJE ORGANIZATOR ĆE O SVOM TROŠKU IZRADITI I OPREMITI ZA IZLAGANJE.

• Otvorenje izložbe je u subotu, 5. ožujka 2016. u 12 sati u Rijeci, Galerija Principij, Pod voltun 4.
• Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti.
• Fotoklub Rijeka dodijeliti će prvu nagradu te tri ravnopravne pohvale po odluci selektorice.
• Organizator će izdati katalog u digitalnom obliku koji će biti dostupan na mrežnim stranicama: www.fotoklubrijeka.hr .
• Dodatne informacije možete dobiti na mob.: 095 913 17 69 ; fotografkinje@gmail.com .

Ovdje preuzmi prijavnicu

Komentari su zatvoreni.