NATJEČAJ FOTOEPEKARI SE 2020.

Rijeka, veljača  2020.

FOTOEPEKARI SE 2020.

Rijeka, subota, 1. veljače 2020.

Nezamisliva količina pozitivizma i kod izvođača, i kod Riječana   i svih onih koje sretoh na ulicama i trgovima naše Rijeke, a dođoše iz Novog Sada, Ljubljane, Beograda, Trsta, Banja Luke,  Splita, Osijeka… da se zajedno s nama raduju i budu dio  ljubavi, suživota, različitosti – EPK Rijeka 2020.

Nekako sam se osjećao  uzvišeno.  Nisam uobičajeno hodao, nego, čini mi se,  uspravnije i uzdignutije glave, osjećao sam se većim, važnijim.  U svakom slučaju  lijep je osjećaj. U toj mojoj šetnji skoro da ne vidjeh nikoga tko ne drži fotoaparat ili mobitel i ne „škljoca“, sprema uspomenu, osigurava se od zaborava jer fotografija je naša „memorijska proteza“. Kada smo je napravili,  onda smo potpuno sigurni u naše sjećanje. Baš zbog toga umnoženog fotografiranja svih događaja na ovom svetom danu, danu otvorenja EPK Rijeka 2020.

Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj za najbolju, najneobičniju fotografiju napravljenu od  subote, 1. pa do petka, 7. veljače 2020., na ulicama i trgovima ili na bilo kojem drugom mjestu u gradu,  a interpretira neki od programskih događanja EPK-a ili scene sa subotnjeg otvorenja ili pak instalacije koje su dio EPK-a.

Na natječaju mogu i trebaju sudjelovati svi, neovisno jesu li profesionalci ili amateri,  bave li se fotografijom ili tu i tamo nešto škljocnu mobitelom za uspomenu.  Zašto svi? Zato što je ovo grad nas svih i zato što je EPK naš, a ne privilegij samo nekih. U tom duhu ćemo i izložiti fotografije. Nećemo ih uokvirivati,  već ćemo ih direktno lijepiti na zid u galeriji Principij, jednu do druge. Želimo izlijepiti fotografijama sve zidove galerije. Kao što je bila masovnost u prostoru grada,  isti taj doživljaj masovnosti želimo postići i u galeriji, jer svi  imaju pravo na doživljaj i interpretaciju doživljaja EPK-a. Hoću reći da smo svi važni i bitni. Nema važnijih i bitnijih,  svi smo jednaki i zato galeriju nudimo ravnopravno svima.

Upute za sudionike natječaja:

  1. Svaki autor printa svoju fotografiju /20 x 30 cm/  kako   bi mogao kontrolirati kvalitetu, kao prvi i najvažniji razlog, a drugi je što mi za ovu akciju nemamo budžet, već to radimo dobrovoljno kao naš mali doprinos ovom pozitivizmu koji se razvija u našem gradu.  
  2. Isprintana fotografija treba točno biti dimenzija 20 x 30 cm zbog tehničkih uvjeta postavljanja izložbe.
  3. Postavljanje počinje u četvrtak, 6. veljače,  od 15  do  20 sati i u petak, 7. veljače od 10 do21 sati i tad autori mogu doći sa svojom isprintanom fotografijom  do  Galerije Principij, Ul. pod Voltun 4  gdje će ih dočekati aktivisti Kluba i njihovu fotografiju postaviti na zid.
  4. Svi sudionici izložbe trebaju uz popunjenu prijavnicu poslati i fotografiju u digitalnom formatu koju izlažu na e-mail: fotorijekaepka@gmail.com

Otvorenje izložbe je u subotu, 8. veljače u 12 sati u Galeriji  Principij, Ul. pod Voltun 4, a poslije otvorenja svi idemo na Dječju karnevalsku povorku.

Predsjednik Fotokluba Rijeka i inicijator ove fotografske akcije

Borislav Božić, prof.

Komentari su zatvoreni.