IZLOŽBA FOTOGRAFIJA FOTO SI TEĆ 2016.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA  FOTO SI TEĆ  2016.


OVAKO JE BILO NA OTVORENJU


GALERIJI PRINCIPIJ

Galerija je otvorena od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13, a nedjeljom i praznikom je zatvorena. Izložba se može razgledati do 3. svibnja 2016.

Fotoklub Rijeka je  u suradnji s Riječkim sportskim savezom proveo fotografski natječaj pod nazivom “Foto si teć”. Na natječaj su se mogle prijaviti samo fotografije nastale na ovogodišnjem  „Homo si teć“ i prijavilo se 22 autora s 142 fotografije.  Žiri je pregledao sve prispjele prijave,  odabrao fotografije za izlaganje, a od njih izdvojio najbolje za nagrade i priznanja. U radu žirija sudjelovali su: Orijana  Pernjak Grbac, stručna suradnica Riječkoga sportskog saveza, Darko Ivošević, glavni tajnik  Zajednice sportova PGŽ-a,  Petar Fabijan, fotografski autor u statusu slobodnog umjetnika i Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka.


PRVA NAGRADA

1. Sanjin_Vodopić_Generacije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanjin Vodopić, Generacije

Nekoliko autora snimalo je scene dječjih ruku u srazu s rukom odraslog trkača, u duhu radosti i podrške „Daj pet!“. Fotografija „Generacije“ Sanjina Vodopića nagrađuje se prvom nagradom jer najimpresivnije dočarava trenutak susreta dječje radosti i umornog,  ali sretnoga  vremešnog trkača. Kroz  ovu snimljenu scenu zrcali se i  osnovna ideja – ideja  zbog čega je pokrenuta ova ulična utrka, a to da  je to  utrka za sve.


DRUGA NAGRADA

2. Marko_Milanović_Start

2. Marko_Milanović_Podrška

 

 

 

 

 

Marko Milanović, Start i Podrška

Drugom nagradom nagrađen je autor Marko Milanović za fotografije „Podrška“ i „Start“. Autor ovih fotografija je i sam trkač, sudionik najmasovnije utrke „Homo si teć“ koji sa sobom nosi mobitel i posebni dodatak, štap za snimanje selfija i dok trči snima i sebe i druge sudionike. Dakle, trkač koji je na najbolji mogući način spojio strast fotografiranja i strast trčanja. Naprosto živi  duh ovoga  vremena tako da sve što se dešava isti čas mora biti zabilježeno i objavljeno na društvenim mrežama.

 


TREĆA NAGRADA

3-Miro_Dezulovic_Tri_para

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miro Dežulović, Tri para

Treća nagrada dodijeljena je Miri Dežuloviću za fotografiju „Tri para“. Autor znalački,  i čini mi se planirano, snima samo noge troje trkača i to u trenutku kad su im  obje noge u zraku. Trkači su „odlijepljeni“ od tla,  ali ih ponovo očekujemo na tlu jer ih sjena magičnom snagom svoga prisustva privlači k sebi.  Tri trkača i tri njihove sjene jesu tri para kako ih autor nazva.


DIPLOME

D. Mirko_Menalo_Odrazi-4 D-Marin Ćuk Vurnek_Zajedno u svjetlu , Zajedno ka tami

 

 

 

 

 

 

 

Mirko Menalo, Odrazi 4                                                                               Marin Ćuk Vurnek,  Zajedno u svjetlu,  zajedno ka tami


POHVALE

P-Damir Bišćan_Doživjeti stotu P-Fran Karlović_gazele

 

 

 

 

 

 

 

Damir Bišćan, Doživjeti stotu                                                                                                      Fran Karlović, Gazele


IZLOŽBA

Autori:

Dean Birtić, Enza Vaccaro, Goran Kauzlarić, Josip Svetić, Stanislav Juretić, Miro Dežulović, Borna Ćuk, Zlatko Morić, Mirko Menalo, Fran Karlović, Damir Bišćan, Marinka Čendak, Marin Ćuk Vurnek, Jadranka Herak, Marko Milanović, Mirna Bartolić, Božidar Protulipac, Zvonimir Tomac Radojka Pantović, Saša Žic, Sanjin Vodopić i Davor Tijan.

Komentari su zatvoreni.