FOTOGRAFSKI DORUČAK U RIJECI

Nedjelja, 9. 6. 2019.

Fotografski doručak organizira Fotoklub Rijeka na temu Rijeke i Riječana, a povodom Dana grada Rijeke, Dana sv. Vida. Protokol susreta je da se autori okupe u 10 sati i doručkuju, druže se, upoznaju i nakon pola sata odlaze na snimanje.  Autori prema vlastitom senzibilitetu i nahođenju istražuju cijeli prostor i ambijent Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020. Susret je zamišljen tako da na njemu mogu sudjelovati svi fotografski autori, neovisno o statusu i klupskoj pripadnosti.  Na ovakvim projektima cilj je okupiti što više autora, međusobno ih upoznati, razmjenjivati iskustva te time unaprijediti fotografsko stvaralaštvo. Druga važna zadaća susreta ovakvoga  tipa je stvaranje fotografske arhive na određenu temu ili arhive određenog područja u ovom slučaju Rijeke i Riječana

Ovakvi susreti, neminovno kod svih sudionika, otvaraju okvire suradničkog raspoloženja i pozitivizam  zajedničkog djelovanja jer prevode autora iz personalnog čina u čin kolektivnog djelovanja. Kolektivni fotoizleti mogu utjecati i utječu na autore kako bi što lakše svladali određeni snimateljski problem ili naprosto imali novo iskustvo. Ovo je oblik neformalne edukacije, rada i usvajanja kroz iskustvo novih znanja  na licu mjesta. To je mogućnost da se na licu mjesta analizira  i  vrednuje  suvremeni pristup fotografskom stvaralaštvu. U svakom slučaju, ovakve akcije doprinose ne samo autorskom napretku, već i boljoj i dinamičnijoj  aktivnosti klubova domaćina.

Svaki sudionik Fotografskog doručka plaća kotizaciju i prijavljuje se popunjavanjem prijavnice koja se preuzima ovdje. Prijavnice se primaju do subote, 8. 6. do 12 sati /podne/. Uz popunjenu prijavnicu treba poslati i kopiju uplate kotizacije.

Svi sudionici plaćaju kotizaciju 60 kn na žiro račun Kluba IBAN HR5924020061100135039 s naznakom za Fotografski doručak 2019. U kotizaciju je uračunat doručak, ručak i izrada fotografija za izložbu.

Dnevni ritam:

  • 10:00  –  Okupljanje u Galeriji Principij i zajednički doručka.
  • 10:30 – 15:00 –Odlazak na teren na snimanje po vlastitom izboru.
  • 15:00 – 16:00 – Povratak na zajednički ručak uz druženje
  • 16:00 –  Nastavak snimanja i povratak kući po slobodnom izboru.

Svaki autor, sudionik Fotografskog doručka obavezan je organizatoru poslati šest fotografija do utorka, 11. 6. 2019. do 16 sati na e-adresu: fotoklubri@gmail.com

Od prijavljenih i odabranih fotografija organizator će prirediti izložbu u Galeriji Principij, a otvorenje će biti u subotu na sam Dan grada Rijeke, na Dan sv. Vida, zaštitnika grada ,  15. 6. 2019. u podne.

Komentari su zatvoreni.