ADVENT U RIJECI 2018.

FOTOGRAFSKI NATJEČAJ

ADVENT U RIJECI 2018.


Po ideji Ivice Brusića Bruje, pokretača najveće riječke FB grupe Volim grad koji teče, a uz suorganizaciju Fotokluba Rijeka i Borislava Božića, pokreće se natječaj za najbolju fotografiju riječkog adventa  pod nazivom  Advent u Rijeci 2018.


Pokrovitelji natječaja su Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke


Advent

Advent, vrijeme svečarskoga raspoloženja, vrijeme i duhovne i tjelesne pripreme za doček i slavlje blagdana Božića. I tako,  već ustaljenim ritmom vrijeme prosinca u nama razvija posebne osjećaje i raspoloženja,  i ne samo u nama pojedincima, već i grad sebe za ovu prigodu pripravlja. Ma koliko  katkada pojam grada može apstraktno zvučati, u ovoj je prilici sasvim konkretan i uvelike  angažiran oko uređivanja i šminkanja samoga sebe  kako bi u suodnosu sa svojim građanima bio  što ljepši, bogatiji i radosniji. Proširuju se prostori uređenja, nabavljaju se novi i bogatiji ukrasi, program se u svom  sadržajnom i kvalitativnom formatu obogaćuje, a sve to čini Grad  svojim građanima i svima onima koji s namjerom dođu u Rijeku slaviti advent i veseliti se. Ta pozitivna sinergija grada i građana, koja se u kontinuitetu prelijeva iz jednoga u  drugi entitet,  svojom se dinamičnošću  obogaćuje pa ove godine ima novu inicijativu za sve Riječane i sve goste Rijeke u ovo blagdansko vrijeme:  Fotkaj advent u Rijeci.


Najkreativnije fotografije bit će nagrađene vrijednima novčanim nagradama.


Žiri će procjenjivati originalni fotografski pristup temi i motivu. Fotografirajte u različitim vremenskim uvjetima, u različita doba dana i noći, birajte neobične rakurse. Naprosto,  budite originalni. U toj originalnosti treba se vidjeti  da je to ambijent Rijeke, a ne Grenoblea, Beča, Dubrovnika, Prnjavora, Ličkog Osika itd.  Ne mislimo mi ništa loše o ovim gradovima,  samo naprosto želimo istaknuti  vlastiti grad.

Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku i to na  e-mail:  adventurijeci@gmail.com

Natječaj je otvoren od 1. prosinca 2018.  do 2. siječnja 2019. godine.

Za sudjelovanje na natječaju za najbolju fotografiju Rijeka Advent 2018.  uz fotografiju je potrebno  popuniti i poslati prijavnicu.

PRAVILA NATJEČAJA

 • Na natječaju mogu sudjelovati svi autori bez ograničenja.
 • Autori, sudionici natječaja Advent u Rijeci, ispunjavanjem i slanjem prijavnicu potvrđuju  da će poslati autentične snimljene fotografije te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
 • Svaki autor uz fotografije prilaže  pravilno popunjenu prijavnicu.
 • Natječaj je otvoren od 1. prosinca 2018.  do 2. siječnja 2019. i bit će prihvaćene sve prijave koje stignu organizatoru do 24:00 sata 2. siječnja 2019.
 • Sve pristigle prijave pregledat će tročlani žiri u sastavu Ivica Brusić, Borislav Božić i Stanko Abadžić  te  će odabrati 20 najboljih fotografija. 
 • Odabrane fotografije bit će izrađene na velikom formatu i izložene na panoima na riječkom Korzu tijekom siječnja 2019.
 • Grad Rijeka i TZ grada Rijeke nagradit će i otkupiti pet najboljih fotografija uz sljedeće nagrade:
 1. mjesto 1500 kn
 2. mjesto 1250 kn
 3. mjesto 1000 kn
 4. mjesto 750 kn
 5. mjesto 500 kn

 

 • Rezultati natječaja bit će javno objavljeni i dostupni od 7. siječnja na FB grupi Volim grad koji teče, FB Fotoklub Rijeka  i na stranicama te društvenim mrežama kojima upravlja TZ grada Rijeke i Grad Rijeka.
 • Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenoga sadržaja.
 • Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija. Dopušteni nastavci datoteka: jpg, jpeg; dopuštena pojedinačna veličina datoteke je najviše 4 MB.
 • Datoteke fotografija trebaju biti potpisane:  redni broj, ime i prezime autora i naziv fotografije npr.:  1_Marko_Markovic_Koblerov trg
 • Kod potpisivanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju. Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije, ali  normalno koristiti kvačice na slovima  koja to imaju.
 • Fotografije se isključivo šalju u digitalnom  obliku u .jpg /.jpeg/ formatu na e-mail: adventurijeci@gmail.com  Pojedinačne veličine fotografije /datoteke/ ne veće od 4 MB.
 • Krajnji rok slanja fotografija je 2. siječnja 2019. do 24:00 sata.
 • Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.
 • Autorsko pravo: autor ispunjavanjem i slanjem prijavnice daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora,  a u svrhu promocije ovoga projekta kao i samoga grada Rijeke.
 • Neke fotografija bit će tiskane na promotivnim materijalima u svrhu promocije izložbe Advent u Rijeci. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija Rijeke i adventa u Rijeci. Moralna autorska prava, u smislu ispravnoga potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.

Popunjenu prijavnicu treba poslati na ovu adresu:   adventurijeci@gmail.com

Osobni podaci  natjecatelja koriste se u svrhu provođenja natječaja i po njegovom završetku njihova daljnja obrada prestaje i neće se koristiti u druge svrhe. Informacije o osobnim podacima, kao i o ostvarivanju prava iz područja zaštite osobnih podataka, možete ostvariti kontaktiranjem organizatora.

Natječaj je sastavio Borislav Božić.

Komentari su zatvoreni.