4. RJEČINA PHOTO TOUR

4. RJEČINA PHOTO TOUR

Nedjelja, 12. listopada 2014.

POZIVNICA

Fotoklub Rijeka organizira 4. Photo Rječina tour 12. listopada 2014. Krenuli smo istraživati Rječinu od ušća i idemo prema izvoru. Pratimo život uz i u Rječini. Rječina je važna za naš grad jer se život formirao oko njenog ušća. A vodotok je značajan kao privredni potencijal. Svojevremeno su bili aktivni mlinovi a danas imamo akumulacijsko jezero. Prirodni ambijent i kanjon proglašeni su zaštićenim objektom prirode a sama šetnica uz Rječinu dio je projekta „Rijeka – zdravi grad“. Fotoklub Rijeka kroz svoju kontinuiranu povijest prati i snima razvoj grada. Dokumentira i arhivira fotografskom slikom i prirodne i kulturne ljepote.
Pozivamo sve fotografske autore na 4. Photo Rječina tour. Nakon trećeg i četvrtog fotoizleta radimo izložbu u Galeriji Principij, siječanj 2015.

Voditelj puta Hrvoje Skorup

U daljnjem tekstu su upute za sudionike izleta.
Četvrti foto izlet Riječinom obuhvaća dionicu Lukeži – Valići. Polazak je sa parkirališta groblja Jelenje koje se nalazi na samom ulazu u Jelenje.
Kroz Lukeže spuštamo se na Rječinu i prolazimo kroz zaselak Drastin nakon čega put bijelom cestom (makadamom) ide uz tok Rječine do jezera Valići.
Jezero valići akumulacijsko je jezero HE Rijeka čiju smo branu posjetili tijekom prethodno izleta i izgrađeno je dijelom na potopljenom većem djelu sela Valići.
Nakon obilaska djela jezera Valići vračamo se nazad istom dionicom, ali ovaj put doživljavajući Rječinu u suprotnom smjeru od dolaznog.
Za razliku od prethodnih izleta ovaj put susresti ćemo se sa naseljima koja egzistiraju uz samu Rječinu te ćemo na taj način dobiti širu sliku o samoj Rječini i njenom utjecaju na stanovništvo uz nju.
Tijekom izleta vrijede pravila i preporuke kao i za prethodne uz dodatnu preporuku da se ponesu gumene čizme za fotografiranje na obalama jezera jer je moguće da sam rub jezera bude vrlo blatnjav.
Dužina dionice je otprilike 3 kilometra u jednom smjeru te se pretpostavlja da će prvi dio puta trajati oko 1,5 sati, obilazak djela jezera 1 sat i povratak ponovno 1,5 sati, sve ukupno 4 sata.
Put prolazi asfaltnim i makadamskim cestama uz nekoliko strmih uspinjanja i spuštanja te je umjereno fizički zahtjevan.
Za osobe slabe fizičke spreme ili lošijeg zdravstvenog stanja moguće je dolazak vozilom do Drastina čime se dionica smanjuje na više od pola.
Polazak se planira u 9.00 uz mogućnost ranije neobavezne kave u Dražicama.

Svaki sudionik obavezno treba ispuniti prijavnicu i poslati ju do 11. listopada na fotoklubri@gmail.com
1. Svaki sudionik hoda predviđenom stazom na vlastitu odgovornost i u slučaju bilo kakve nezgode organizator ne preuzima nikakvu odgovornost.
2. Organizator moli sve sudionike da budu adekvatno opremljeni kako ne bi imali problema sa šetnjom u prirodi.
3. Mole se sudionici da si pripreme sendviče, voće i tekućinu za izlet jer organizator ne osigurava nikakvu prehranu.
4. Organizator će prirediti izložbu od radova sudionika radionice tijekom siječnja 2015.
5. Na izlet se može ići samo ako je ispunjena prijavnica i vraćena mailom organizatoru.
6.  Sudionici radionice plaćaju kotizaciju od 40,00 kn, /sudionici 3. Rječina photo toura ako se prijave na ovaj izlet ne plaćaju ništa/ a članovi Kluba 20,00 kn na račun Fotokluba Rijeka:
 IBAN- HR5924020061100135039  Erste banka (Presliku uplatnice također treba poslati mailom.)

 

Komentari su zatvoreni.