GALERIJA PRINCIPIJ

LOGO GALERIJE sivo i crveno -2Galerija Principij

GALERIJA PRINCIPIJ za stranicu

nalazi se u središtu Rijeke, u neposrednoj blizini Katedrale sv. Vida, Starih vrata i Gradskog sata. Smještena je u prostoru bivšeg rimskog vojnog logora, tj. Tarsatičkog principija. Kada s Korza skrenete ispod Gradske ure i krenete preko novouređenog Koblerovog trga ugledat ćete Stara vrata a pogledom kroz njih možete pročitati natpis galerija Principij. Dakle, tu smo u samom centru Rijeke. Ako pogledate rekonstrukciju /maketu/ Tarsatičkog principija uočit ćete da se naša galerija nalazi nasuprot ulazu u kompleks logora tj. na mjestu bazilike koja je bila obavezni dio strukture vojnih logora. Ovo je prva i jedina galerija specijalizirana za fotografiju u Rijeci. Opremljena je najsuvremenijom led rasvjetom. Četerdeset podešavajućih reflektora pružaju apsolutnu mogućnost profesionalnog i pravilnog osvjetljenja izložaka. U njezinu prostoru nalazi se dio muzejske zbirke fotografske opreme i pribora te biblioteka fotografskih časopisa i drugih izdanja.

Program koji u njoj priređujemo redovit je i dinamičan. Do sada smo realiziralo preko 150  izložbi, radionica i tematskh predavanja. U tekućoj godini radimo plan aktivnosti i kalendar izložbi u Galeriji Principij za sljedeću godinu. Svi koji žele izlagati u našoj galeriji trebaju popuniti prijavnicu i uz nju priložiti ostale tražene materijale i nakon uvida u prijavu mišljenje će dati Umjetnički savjet galerije. S autorima ili institucijama kojima se odobri izlaganje potpisuju se ugovor o realizaciji programa.

Pogledaj i poslušaj priču o Tarsatičkom principiju

Ovdje preuzmi  prijavnicu za izlaganje u galeriji Principij.

Ovdje je tlocrt galerije

galerija principij2

Nekoliko važnih napomena budućim korisnicima galerije

• Fotoklub Rijeka osigurat će korisniku galerije neometano i besplatno korištenje električne energije

• Korisnik Galerije Principij dužan je u vremenu korištenja /izložba, radionica, predavanje/ i on i njegovi gosti-posjetitelji pažljivo postupati s prostorom i zatečenim inventarom u duhu dobrog gospodarenja kako ne bi došlo do oštećenja ili uništenja bilo kojeg dijela prostora ili inventara.

• Sva možebitna oštećenja ili nestanak inventara nastala tijekom postavljanja i trajanja izložbe, radionice, predavanja korisnik je dužan naknaditi štetu ili o svom trošku popraviti, tj. dovesti oštećeno mjesto u prvobitno stanje.

• Korisnik je dužan držati Galeriju otvorenom u uredovno radno vrijeme Galerije

• Korisnik je dužan pospremiti izložbene artefakte i drugu korištenu opremu zadnji dan trajanja izložbe ili najkasnije u roku tri dana po zatvaranju izložbe.

Najmanje mjesec dana prije realizacije programa zainteresirane strane potpisuju ugovor.

Evo ovako izgleda izložba s novom rasvjetom

 

Galerija Principij, 51000 Rijeka, Pod voltun 4,  galerijaprincipij@gmail.com

Evo tu → smo

Comments are closed.